Gastouder Buitelaar

Kinderopvang in Maarn

Dagindeling

Vanaf 07.00 uur; de kinderen worden gebracht en gaan vrij spelen, sommigen eten eerst nog hun ontbijt, tot alle kinderen er zijn.

Ong. 9.00 uur; We kijken we of alle kinderen er zijn en zingen het goedemorgen liedje. Aansluitend bekijken we de woordkaarten en doen daar evtueel een spelletje mee, ook lezen we een boekje passend bij het thema.

9.45/10.00 uur; samen aan tafel voor wat drinken en fruit. De kinderen mogen zelf kiezen welke kleur beker en bordje ze willen en proberen zo kleuren te oefenen. Ook zingen we liedjes. 

10.30 uur; vrij spelen (binnen of buiten) of een Kiki (knutsel)activiteit of we maken een wandelingetje.

11.45 uur; samen opruimen en handen wassen, verschonen of potjestraining.

12.00 uur; Aan tafel met de kinderen waar we een broodje eten, we praten wat, oefenen nog een keer de kleuren en tellen nog een keer de kindjes. Als iedereen klaar is mogen ze hun eigen bord en beker naar de keuken brengen.

12.30/13.00 uur; Kinderen die 1 keer slapen, gaan lekker naar bed. 

12.30/13.00 uur; boekje lezen, vrij spelen binnen of buiten.

15.00 uur; met zijn allen gezellig aan tafel. We eten of wat groente (komkommer en/of tomaatjes) of een koekje.

15.15 uur; bekers opruimen, verschonen of potjestraining. Spelen (binnen of buiten) evt. knutselen.

Ong.16.45 uur; voor de laatste keer vandaag het speelgoed opruimen.

17.00 uur; wanneer de kinderen eten bij zich hebben wordt dit aan tafel gegeten, de rest mag (als zij 's avonds hun bord leegeten bij papa en mama) nog een cracker. Tijdens het spelen/lezen/puzzelen, wachten we op de papa's en/of de mama's.

18.00 uur Einde dag.

Dit is uiteraard een leidraad en kunnen we daar ook van afwijken. Voor de baby’s houd ik zoveel mogelijk het schema van thuis aan.